0507 396 41 74

YDS Hazırlık Kursu

  • YDS Nedir?
    • 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır.

  • YDS Sınavı Nasıl Uygulanır?
    • YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır. YDS sınavının süresi 180 dakikadır. Birçok sınavın aksine yanlışın doğruyu götürmesi kuralının olmadığı bu sınavda toplam 80 soru vardır ve her bir soru 1.25 puandır.

  • YDS Sınav Formatı Nasıldır?
    • YDS 11 bölümden oluşmaktadır. Kelime bilgisi – 6 soru / Gramer – 10 soru / Cloze test – 10 soru / Cümle tamamlama 10 soru / İngilizce – Türkçe çeviri - 3 soru / Türkçe – İngilizce çeviri – 3 soru / Paragraf tamamlama – 4 soru / Anlam bütünlüğünü bozan cümle – 5 soru / Karşılıklı konuşmalar – 5 soru / Yakın anlamlı cümleler – 4 soru / Okuma parçaları 20 soru

  • YDS Puanları ve Seviyeleri Nasıl Derecelendirilir?
    • Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
      90-100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
      80-89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
      70-79 arasındaki puanlar © seviyesi,
      60-69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
      50-59 arasındaki puanlar € seviyesi
      49-0 arasındaki puanlar, yalnızca kurum ve kuruluşların inisiyatifi ile herhangi bir başvuruda değerlendirmeye alınabilir.

  • YDS Başvurumu Nereden Yapabilirim?
    • YDS Sınav başvuruları ve sınav ödemeleri http://www.osym.gov.tr e-İŞLEMLER menüsünden rahatlıkla yapılabilmektedir. Ödemeler ayrıca bankamatikler ve bankalar aracılığı ile de gerçekleştirilebilir.

  • YDS Sınav Sonucum Ne Kadar Süre İçin Geçerli?
    • ÖSYM Başkanlığı, Akademik kadrolara başvuruda bulunmak isteyen adaylar için YDS puanının süresiz geçerli olacağını ilan etmiştir (Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi, Okutman, Uzman). Yalnızca Doktora Programlarına başvurularda Yabancı Dil Puanının geçerlilik süresi 5 yıldır.

  • YDS Sınavından Kaç Puan Almam Gerekir?
    • Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir. Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuracak adayların en az 50 puanı olmaları gerekmekle birlikte, üniversiteler kadro ilanlarında bu puanı diledikleri gibi yükseltme hakkına sahiptir. Yüksek lisans başvurularında puan uygulaması üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir. Birçok üniversite en az 50 puan barajı getirirken, kimi üniversite başvuru için yabancı dil puanı istememekte, kimi üniversite ise 40 puanı baraj olarak koyabilmektedir. Adayların bu konuda ilanları dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları, A Grubu Kadrolar için bu sınavın sonuçlarını kullanabilmektedir. Bu nedenle, bu kadrolara başvuracak adayların YDS’ye girmeleri yararlarına olacaktır. Yurt içindeki ve yurt dışındaki kurumlar istedikleri takdirde amaçları doğrultusunda bu sınavın sonuçlarını kullanabileceklerdir.

  • İDA Dil İle YDS Sınavını Nasıl Başaracağım?
    • İDA Dil, temel uzmanlık alanı Yabancı Dil Sınavları olan, Çanakkale ve Mersin’de olmak üzere 2 şubesi bulunan, alanında uzman ve YDS sınav puanı 97,50’nin üzerinde olan öğretmenlerin çalıştığı ve bugüne dek ÜDS, KPDS ve YDS sınavları için hazırlamış olduğu 3 adet ders kitabı ile size süreç boyunca rehberlik edebilecek yetkin bir yabancı dil kursudur. İngilizce eğitim almak isteyen bireylerin ilk tercih yeri olmayı ve başarı yolculuğunuzu paylaşmak isteyen İda Dil Mersin olarak düzenli ders takibi, konu tekrarı ve ödevleri eksiksiz yapma ilkelerini benimseyen öğrencilerimize sınav başarısını ve istenilen seviyeye ulaşmayı garanti ediyoruz. Bir kurumun kendisini anlatmasından ziyade sözü öğrencilerine bırakması daha doğru olacak sanıyoruz. Bu konuda Öğrencilerimizin Gözünden İDA Dil ve Sınav Başarıları sayfalarını inceleyebilirsiniz.