0507 396 41 74

e-YDS Hazırlık Kursu

  • e-YDS Nedir?
    • 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) yapılır. 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında yapılacak olan e-YDS, aynı Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile eşdeğerdir. e-YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları haklar, YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları haklarla aynıdır.

  • E-YDS Sınavı Nasıl Uygulanır?
    • e-YDS sınavı, YDS sınavının bilgisayar ortamında uygulanan versiyonudur. E-YDS Sınavı ÖSYM tarafından daha önceden açıklanan takvime göre gerçekleştirilir. E-YDS sınavının süresi 180 dakikadır. Birçok sınavın aksine yanlışın doğruyu götürmesi kuralının olmadığı bu sınavda toplam 80 soru vardır ve her bir soru 1.25 puandır. 2017 Yılı Sınav Takvimi İçin Tıklayınız.

  • e-YDS Sınav Formatı Nasıldır?
    • e-YDS sınavı, YDS sınavı ile aynı soru içeriğine sahiptir. 11 bölümden oluşmaktadır. Kelime bilgisi – 6 soru / Gramer – 10 soru / Cloze test – 10 soru / Cümle tamamlama 10 soru / İngilizce – Türkçe çeviri - 3 soru / Türkçe – İngilizce çeviri – 3 soru / Paragraf tamamlama – 4 soru / Anlam bütünlüğünü bozan cümle – 5 soru Karşılıklı konuşmalar – 5 soru / Yakın anlamlı cümleler – 4 soru / Okuma parçaları 20 soru

  • e-YDS Puanları ve Seviyeleri Nasıl Derecelendirilir?
    • e-YDS sınavı, YDS sınavı ile aynı puan derecelendirme sistemine sahiptir.
      Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
      90-100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
      80-89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
      70-79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
      60-69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
      50-59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
      49-0 arasındaki puanlar, yalnızca kurum ve kuruluşların inisiyatifi ile herhangi bir başvuruda değerlendirmeye alınabilir.

  • e-YDS Başvurumu Nereden Yapabilirim?
    • e-YDS Sınav başvuruları ve sınav ödemeleri Aday İşlemleri Sistemi (Başvuru, bilgi kontrol, değişiklik, düzeltme vb.): https://ais.osym.gov.tr veya http://www.osym.gov.tr e-İŞLEMLER menüsünden yapılabilmektedir. Ödemeler yalnızca Kredi Kartı ile gerçekleştirilebilir. Sınav başvuru ücreti 200.00 TL’dir. 2017 yılı Başvuru Kılavuzu için Tıklayınız

  • e-YDS Sınav Sonucum Ne Kadar Süre İçin Geçerli?
    • ÖSYM Başkanlığı, Akademik kadrolara başvuruda bulunmak isteyen adaylar için YDS puanının süresiz geçerli olacağını ilan etmiştir (Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi, Okutman, Uzman). Yalnızca Doktora Programlarına başvurularda Yabancı Dil Puanının geçerlilik süresi 5 yıldır. Bu durum e-YDS sınav sonucu için de geçerlidir.

  • E-YDS Sınavından Kaç Puan Almam Gerekir?
    • Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir. Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuracak adayların en az 50 puanı olmaları gerekmekle birlikte, üniversiteler kadro ilanlarında bu puanı diledikleri gibi yükseltme hakkına sahiptir. Yüksek lisans başvurularında puan uygulaması üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir. Birçok üniversite en az 50 puan barajı getirirken, kimi üniversite başvuru için yabancı dil puanı istememekte, kimi üniversite ise 40 puanı baraj olarak koyabilmektedir. Adayların bu konuda ilanları dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları, A Grubu Kadrolar için bu sınavın sonuçlarını kullanabilmektedir. Bu nedenle, bu kadrolara başvuracak adayların YDS’ye girmeleri yararlarına olacaktır. Yurt içindeki ve yurt dışındaki kurumlar istedikleri takdirde amaçları doğrultusunda bu sınavın sonuçlarını kullanabileceklerdir.

  • e-YDS Sınavına Hangi Şehirlerde Girebilirim?
    • Sınavlar şimdilik sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’deki ÖSYM e-Sınav merkezlerinde gerçekleştirilmektedir. Zaman içerisinde şehir sayısının artırılması beklenmektedir.

  • e-YDS Sınavlarına Hangi Aralıklar ile Girebilirim?
    • e-YDS’ye giren adaylar, girmiş olduğu sınav tarihinden itibaren üç (3) ay süresince yeniden sınava başvuramazlar.

  • İDA Dil ile E-YDS Sınavını Nasıl Başaracağım?
    • İDA Dil, temel uzmanlık alanı Yabancı Dil Sınavları olan, Çanakkale ve Mersin’de olmak üzere 2 şubesi bulunan, alanında uzman ve YDS sınav puanı 97,50’nin üzerinde olan öğretmenlerin çalıştığı ve bugüne dek ÜDS, KPDS ve YDS sınavları için hazırlamış olduğu 3 adet ders kitabı ile size süreç boyunca rehberlik edebilecek yetkin bir yabancı dil kursudur. YDS sınav hazırlık sürecini bilgisayar ortamında uygulatılacak sınavlar ile destekleyen İDA Dil ile e-YDS sınavlarını bilgisayar ortamında çözmeyi alışılmış bir davranış haline getireceksiniz. Bir çok kursiyerimiz YDS sınavları ile birebir ya da üzerinde puan alarak hedeflerine ulaştılar. İngilizce eğitim almak isteyen bireylerin ilk tercih yeri olmayı ve başarı yolculuğunuzu paylaşmak isteyen İda Dil Mersin olarak düzenli ders takibi, konu tekrarı ve ödevleri eksiksiz yapma ilkelerini benimseyen öğrencilerimize sınav başarısını ve istenilen seviyeye ulaşmayı garanti ediyoruz. Bir kurumun kendisini anlatmasındansa sözü öğrencilerine bırakması daha doğru olacak sanıyoruz. Bu konuda Öğrencilerimizin Gözünden İDA Dil ve Sınav Başarıları sayfalarını inceleyebilirsiniz.