0507 396 41 74

İngilizce Hazırlık Atlama Kursu

İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı ya da İngilizce Yeterlilik Sınavı olarak adlandırılan sınavlar, Üniversitelerde hazırlık sınıfı döneminde uygulanan Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı eğitimini almak istemeyen öğrencilerin başarmak zorunda oldukları bir sınavdır. Yalnızca Lisans programlarında değil artık yüksek lisans programlarında da geçerliliği olan bu sınav, genellikle bir kere eğitim öğretimin başladığı dönemin başında ve bir kere de sene sonunda olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilmektedir.

Herhangi bir lisans programını kazanıp zorunlu hazırlık sınıfını atlamak isteyen adaylar için bu sınav, 1 yıllık eğitim masrafından ve zamandan tasarruf etmek anlamına gelmektedir. Yüksek lisans adayları açısından ise YDS, E-YDS ve YÖKDİL sınavlarının başarılamadığı durumlarda üniversitelerin gerçekleştirdiği bu sınav başarılamadığı takdirde adaylar dil puanı isteyen lisansüstü programlara ASİL öğrenci hakkı elde etmek için başvuru yapamazlar. Bu sebeple dil sınavlarından henüz istediği puanı alamayan adaylar için iki yol vardır. Birincisi YDS, E-YDS ve YÖKDİL sınavları ya da denkliği bulunan diğer sınavları başarmak, ikincisi ise Üniversitelerin kendilerinin yaptığı Hazırlık Atlama Sınavlarıdır.

Bir çok üniversitenin sınav tarzları hakkında bilgisi ve tecrübesi bulunan İDA Dil ile hazırlık atlama sınavını başarabilirsiniz. İDA DİL’de herhangi bir üniversitenin hazırlık atlama sınavlarına, çok çeşitli kaynaklar eşliğinde küçük sayıdan oluşan gruplar veya özel ders seçeneği ile hazırlanabilirsiniz.

Yorumlar

Öğrencilerimizin Gözünden

image

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan oğlum Ahmet'in hazırlık muafiyet sınavını geçmesi için İda Dil Egitim Merkezinin ve özellikle Raziye Hocamızın çalışmalarını ve katkılarını asla unutamam. Bir ay gibi kısa bir sürede ciddi bir gayret ve çalışma ile başarı sağlandı çok şükür. Tüm İda Dil ailesine basari dileklerimle…

Prof. Dr. Halis OĞUZ
image

Ben bu yıl ingilizce bir tıp fakültesi kazandım, İda dil ile bir aylık çalışmam sonucu hazırlık muafiyet sınavını başarı ile geçtim. İngilizce öğrenmek her ne kadar geniş bir zaman dilimini kapsasa da bu bir ay içinde Raziye hocamızın kendine özgü anlatış biçimi, konuya hakimiyeti, pozitif enerjisi ve her zaman motive edici konuşmalarının üzerimde gerçekten etkisi olduğunu söyleyebilirim. Başta Raziye Hocam olmak üzere bütün İda dil ekibine teşekkürlerimi iletiyorum. Sevgiler...

Tıp Fakultesi 1. Sınıf Öğrencisi Eda DURUKAN